Musli Cups <3

Would U like a musli-cup of coconut tofu ?
13680991_1312300828783640_3627749776450995255_n

Zainspirowane w internetach, chwała twórcy pierwowzoru!
Tradycyjnie zapodaję wersję dopasowaną do alergików.
#glutenfree #dairyfree #eggfree
Alergicy i wegetarianie – zaszalejcie w weekend 😉

SKŁADNIKI:

Miseczki musli (6szt):
płatki owsiane 100 g
banan 1 szt
siemię lniane 1 łyżka
chia 1 łyżka
cynamon 1 łyżeczka

banan wędruje do blendera, następnie łączymy mus ze skladnikami suchymi. Wykładamy foremki do muffinek.
Pieczemy ok 15 min w temperaturze 180 stopni.

Nadzienie:
tofu naturalne 180 g
banan 1 szt
daktyle 4 szt
wiórki kokosowe 3 Ł zalać wrzątkiem (1/2 szkl) na 2h i zblendować
orzechy włoskie do dekoracji

Tofu zmiksuj z baranem, daktylami i namoczonymi wiórkami. Wypełnij miseczki i udekoruj strawę orzechami