Live, Love, Bake

Zima zima zima! Wypada żeby chociaż serce pozostało gorące :-)

bake

Czerpię radość z kulinarnych eksperymentów, które poza smakiem mają mieć również walory zdrowotne, stąd ta zacna sentencja na dyniowych babeczkach :-)

Składniki:
1 szkl puree z pieczonej dyni
1 banan
1 szkl mąki kokosowej
3 jaja
1/2 szkl orzechów włoskich
Cynamon i goździki mielone – według uznania (u mnie im więcej tym lepiej 
Szczypta sody oczyszczonej

Puree zblendować z bananem. Mąkę wymieszać z sodą i przyprawami, dodać do puree i wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę, nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Dodać do masy dyniowej i wymieszać. Na koniec dodać pokruszone orzechy.
Ja upiekłam w formie babeczek, ale można również w małej keksówce.
Temperatura 180 stopni.